söndag 17 april 2011

Ännu en hundträningshelg! Kul, kul!



I helgen har vi varit haft ännu en total hundträningshelg! Det var Emily Larlham från USA som var här och hade seminarium. På 2 dagar drog igenom ett stort antal ämnen av olika slag, men med inriktning på grundträning med mycket tricks och i förlängningen Freestyle.


Hon har en bakgrund med mycket träning av stressade hundar och var duktig på att läsa hund och väldigt ödmjuk som person samtidigt som hon bjöd otroligt mycket på sig själv! Hon tränar enbart med postiva metoder och poängterar vikten av att ha KUL tillsammans. Det var otroligt inspirerande och jag gillade hennes person!
På You Tube kan man läsa mer om henne och se henne under namnet Kikopop.

Mina tjejer fick vara lite demohundar och skötte sig superbra. Har lagt upp ett filmklipp där hon visar med Luna hur man kan träna in att hunden ska backa upp på saker (mot en target).

3 kommentarer:

  1. Om 10 år kommer det inte finnas en kurs du inte gått, även detta låter som en riktigt rolig helg!! Bra med insikter ifrån olika träningssätt för att sedan plocka det som passar ens hund, hejja!!

    Lisa

    SvaraRadera
  2. Lisa! Kan ligga nåt i det du skriver! ;) men nu har jag faktiskt ingen mer kurs inplanerad detta år......förutom just ja.....en workshop i juli..... ;D

    SvaraRadera
  3. Så fräckt alltså. Pratade lite sist med vår hundtränare om detta med target-training, verkar spännande.

    MVH Anne

    SvaraRadera