söndag 3 april 2011

Kurser, jobb, semester och annat....

Kamplek med varann é ju kul.....

men matte é ju inte så dum hon heller!

Paus mellan passen

Spring på bryggorna är kul!

David och jag ser till tomten i Östnora

Brudarna och bästa polarna Boston, Zenji och Sigge

Underskön natur på Azorerna

Byliv på Azorerna

Alice på hennes premiärutställning

Oj, oj, oj, tiden springer igen! Så var det april. Jag har inte bloggat på ett tag, men det händer så mycket hela tiden, så det finns ett och annat att skriva om.

Igår fick vi glada nyheter. Ginas valp Alice (Boston Playgrounds Lola) från senaste kullen, nu 5 månader har gjort sin första utställning. Och döm om vår förvåning - hon blev 2:a BIS!!! Så himla roligt. Ett litet kvitto på att valparna inte bara är friska utan snygga också!

Våren har bestått av en lagom mix av jobb, hemmamys och hundträning. En veckas semester har David och jag hunit med också. Det bar av till Azorerna denna gång. Det var en otroligt naturskön ö med ett behagligt klimat. Vi vandrade i 4 dagar och slappade i 2. Azorerna är ju en vulkanisk ö och ett dopp i en varm källa hann vi också med.

Hundträningen består av fortsatt simning och freestyleträning för Ginas del och lydnadsträning för Luna.
Jag funderar mycket kring hur jag ska motivera och jobbar kring belöningar med tjejerna. I februari var ju med brudarna på Klickerklok i Fjugesta, utanför Örebro. Det var ett par dagar med fokus på svårmotiverade hundar. Våra hundar är ju lättlärda i och för sig, men när det kommer till uthållighet och att det ska hålla lite längre stunder för tävling så behövs ett annat tänk. Dagarna hos Fanny och Thomas kändes som en bra början till att jobbar vidare och tänka i lite andra och nya banor. Det handlar mycket om att utveckla kampleken och ett tänk kring hur man skapar olika känslor kring belöningar. Superintressant!

Jag och Luna skulle ha premiärtävlat i lydnadstvåan förra helgen, men det gick inte för veckan innan började de båda att löpa. Väntar med pemiären en månad till, när det går att vara ute igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar